Kultura

Keltský telegraf 2024

Zveme Vás na každoroční akci Keltský telegraf. Smyslem Keltského telegrafu je propojit místa v krajině a ty, kteří se telegrafování zúčastní, pomocí světelného signálu. Navazuje se tak na pradávnou techniku využívající ohňů k přenosu zpráv z kopce na kopec.
S sebou si můžete přinést něco na opečení nad ohněm, případně i něco na zahřátí. Na kopci bývá dosti větrno, doporučujeme zvolit teplejší oblečení. Ve 20:00 se odpálí světlice. Následovat by měly světelné signály od Dlouhé Loučky a Křenova. V případě nepřízně počasí může být světlice po domluvě s ostatními body odpálena dříve.
Více informací na www.keltskytelegraf.cz

 

Velikonoční hádanka

Velikonoční zajíc si pro Vás připravil hádanku. Rozluštěte jeho šifru a získejte sladkou odměnu! Za dobrodružstvím se můžete vydat kdykoliv od středy do soboty, trasa začíná u MŠ, kde získáte i všechny potřebné instrukce. V sobotu na Vás čeká U Kačenky odměna.

Jarní tvoření

Jóga duben - červen 2024

Zveme Vás na lekce jógy, které budou probíhat v uzavřených skupinách v prostorách obecního úřadu od dubna do června 2024. V případě zájmu a pro více informací prosím kontaktujte lektorku Lucii Wrbovou, tel. 737 009 002, mail wrbova.lucie@seznam.cz.

Maškarní karneval 2024

Zveme všechny malé i větší na maškarní karneval! Těšit se můžete na spoustu zábavy v kostýmech a maskách i hry a soutěže o ceny :-)

 

Kultura v uplynulém roce 2023

Jaký byl rok 2023 u nás v Útěchově? Pěkně živý!  
Děkujeme všem členům spolků ČČK a SDH, ale i všem dobrovolníkům, kteří se zapojili. Bez nich by nebylo možné zorganizovat tak pestrý kulturní program. Na tyto akce nám všem věnovali dohromady více než tisíc dobrovolnických hodin vlastního času, a za to jim patří obrovský dík!    
Smysl těmto akcím dáváte vy, naši spoluobčané, kteří nás v této snaze podporujete ať už svojí účastí či dobrovolnými příspěvky. Bez toho by to také nešlo.
Těšíme se na Vás všechny i v novém roce 2024, a přejeme Vám do něj především pevné zdraví, hodně lásky, osobní spokojenosti a štěstí!

Košt vína - Víno Jan Polehňa 2024

POZOR! Změna začátku akce na 15:OO hod.

Po roce Vás opět zveme na Košt vína - Víno Jan Polehňa z Blatnice pod Svatým Antonínkem. Těšit se můžete na komentovanou degustaci 10 vzorků vína, nepřekonatelnou škvarkovou pomazánku, sýry z moravské sýrárny a další občerstvení. 

Po degustaci si můžete společně zazpívat při hudebním vystoupení Antonína Krejčího s kytarou. Na místě bude také možnost zakoupit si vína či drobné občerstvení. 

Těšíme se na setkání s Vámi nad sklenkou vynikajícího vína :-)

Jóga leden - březen 2024

Zveme Vás na lekce jógy, které budou probíhat v uzavřených skupinách v prostorách obecního úřadu od ledna do března 2024. V případě zájmu a pro více informací prosím kontaktujte lektorku Lucie Wrbová, tel. 737 009 002, mail wrbova.lucie@seznam.cz.

Mikulášská nadílka 2023

Zveme Vás na Mikulášskou nadílku, která se bude konat v úterý 5. 12. 2023 od 17:00 hod. u Obecního domu U Kačenky. 

Rozsvícení vánočního stromečku 2023

Útěchovský vánoční stromeček se rozsvítí za zvuku koled v pondělí 4. 12. 2023 od 17:00 hod. Přijďte si zazpívat společně s dětmi z naší mateřské školky a užít si společně předvánoční čas. Těšíme se na Vás!

Vánoční tvoření 2023

Martinská dílnička s lampionovým průvodem 2023

Zveme Vás na předvánoční tvoření a lampionový průvod, který pro Vás pořádá naše mateřská školka.

Baby klub 2023 - 2024

S podzimem se opět otevírá náš Baby klub. Tento školní rok bude probíhat každou středu, účast si opět budeme potvrzovat vždy předem přes FB skupinku - v případě velké nemocnosti se klubík nekoná. Proto prosíme nové zájemce o SZ, abychom vás mohli so skupiny přidat. Těšíme se na Vás :-)

Strašidelná stezka "Dušičky a strašidláci"

MŠ Útěchov Vás zve na strašidelnou stezku "Dušičky a strašidláci". Stezka začíná v zahradě MŠ Útěchov v sobotu 28. 10. 2023 od 18:00 hodin. 
Těšíme se na všechny strašidláky v kostýmech i bez :-)

Turnaj v prší 10/2023

Zveme Vás na další turnaj v snad nejznámější karetní hře - prší! Registrace do turnaje proběhne na místě. Těšíme se na Vás

Útěchovské štrůdlování 2023

Drakiáda 2023

Jóga v Útěchově 2023

Zveme Vás na lekce jógy, které budou probíhat v uzavřené skupině v prostorách obecního úřadu od 3. října do 19. prosince 2023. V případě zájmu a pro více informací prosím kontaktujte lektorku Lucii Wrbovou, tel. 737 009 002, mail wrbova.lucie@seznam.cz.

Útěchovský den

Zveme Vás na již tradiční Útěchovský den, který se uskuteční v sobotu 19. srpna od 14:00 hod. Těšit se můžete na známé kapely jako jsou Synkopy 61 a Koky Band. Nejen děti pobaví vystoupení Šaška Vikyho, kolotoč, skákací hrad, mýdlová pěna a další zábavný program. Občerstvit se můžete na místě točeným pivem i limem, makrelami, klobásami a dalšími dobrotami, které pro Vás s láskou připravují naši dobrovolníci. Vstupné na akci je zdarma, budeme však rádi, když naše snažení na místě podpoříte dle Vašich možností dobrovolným příspěvkem. Právě díky Vaší podpoře můžeme nabídnout pestřejší program kulturních akcí, za což Vám děkujeme!

www.facebook.com/utechov

www.instagram.com/obec_utechov/

Vítání prázdnin

Přivítejme společně prázdniny! Těšit se můžete na zábavný program pro malé i větší:

Vodní bitva - na místě budou připraveny vodní bomby, ale i nádrže s vodou, ve kterých si můžete dobíjet své vlastní vodní pistole (lze použít i PET lahev s dírkou ve víčku). Doporučujeme vzít si s sebou i suché oblečení na převlečení.

Mobilní ZOO - s exotickými i místními zvířátky za námi dorazí Zvěřinec na statku. Těšit se můžete například na agamy vousaté, škrtiče, surikaty, puštíka a mnoho dalšího...

Na místě se pak také můžete občerstvit točeným pivem či limonádou a pochutnat si na dobrotách z udírny. Doufáme v krásné slunečné počasí - na místě bude připraveno i venkovní posezení pod stany. Těšíme se na další příjemné sousedské setkání s Vámi :-)

Pálení čarodějnic

Oslavme společně začátek jara! 
Pro děti budou připravena zábavná čarodějná stanoviště s úkoly, za jejichž splnění je čeká odměna. Těšit se můžete také na dobroty z udírny, točené pivo a jiné občerstvení. Je také možnost opéct si na ohni vlastní špekáčky - jehly na opékání k dispozici na místě. 
Těšíme se na Vás v maskách i bez v neděli 30. dubna od 17 hodin U Kačenky :-)

 

Velikonoční tvoření

Zveme Vás na velikonoční tvoření (nejen) pro děti. Děti si při něm mohou vyzkoušet hned několik výtvarných technik.

Na místě se bude také konat Jarmark výrobků děti z MŠ - výtěžek bude použit na obohacení jejich programu v MŠ.
https://fb.me/e/2RKsE1VPd

Keltský telegraf

Zveme Vás na každoroční akci Keltský telegraf. Smyslem Keltského telegrafu je propojit místa v krajině a ty, kteří se telegrafování zúčastní, pomocí světelného signálu. Navazuje se tak na pradávnou techniku využívající ohňů k přenosu zpráv z kopce na kopec.
S sebou si můžete přinést něco na opečení nad ohněm, případně i něco na zahřátí. V 19:30 se odpálí světlice. Následovat by měly světelné signály od Dlouhé Loučky a Křenova.
Více informací na www.keltskytelegraf.cz

 

Turnaj v prší

Zveme Vás na turnaj v snad nejznámější karetní hře - prší! Registrace do turnaje proběhne na místě. Těšíme se na Vás :-)

Masopustní veselí v Útěchově

Zveme všechny malé i větší na karnevalové veselice! V sobotu 25. února 2023 začneme v 15:00 hod.  Maškarním karnevalem pro děti. Plynule na něj pak naváže Masopustní karneval pro dospělé od 19:00 hod. Těšit se můžete na spoustu zábavy, tanec i soutěže. Těšíme se na Vás :-)

     

Košt vína - Víno Jan Polehňa z Blatnice pod Svatým Antonínkem

Zveme Vás na Košt vína - Víno Jan Polehňa z Blatnice pod Svatým Antonínkem (Víno Jan Polehňa, @vinopolehna). Těšit se můžete na komentovanou degustaci 10 vzorků vína, moravské sýry a další. Po degustaci následuje volná zábava. Na místě si můžete také zakoupit vína či drobné občerstvení. Předprodej lístků začíná ve středu 11. 1. 2023 - neváhejte, počet míst je omezený, očekáváme, že se lístky velmi rychle vyprodají. Těšíme se na setkání s Vámi u vynikajícího vína!

Rozsvícení vánočního stromečku

Útěchovský vánoční stromeček se rozsvítí za zvuku koled v pondělí 28. 11. 2022 od 16:15 hod. Přijďte si zazpívat společně s dětmi z naší mateřské školky a užít si společně předvánoční čas. Těšíme se na Vás!

Mikulášská nadílka

Zveme Vás na Mikulášskou nadílku, která se bude konat v neděli 4. 12. 2022 od 17:00 hod. u Obecního domu U Kačenky. Děkujeme všem, kteří na tuto akci přispěli na Štrůdlování. Podařilo se nám vybrat 2.000 Kč, které Mikuláš využije na nákup balíčků pro děti.

 

Útěchovský Baby klub

Zveme Vás na Útěchovský Baby klub, který se koná každé pondělí od 15:30 do 17:00 hod. Není potřeba se nikam hlásit, stačí dorazit do prostor naší MŠ.

Vánoční focení 2022 v MŠ Útěchov

MŠ Útěchov nabízí možnost Vánočního focení pro děti. Není potřeba se objednávat předem, stačí dorazit 25. 11. 2022 v 10.30 do MŠ Útěchov.

Martinská dílnička s lampionovým průvodem

Útěchovské štrůdlování 2022

Zveme Vás na tradiční Útěchovské štrůdlování. Zapojte se do soutěže o nejlepší štrůdl i vy! Příjem soutěžní nohavice štrůdlu od 14:30 hod. Těšit se můžete i na další dobroty z jablek a výstavu původních odrůd jablek.

Jóga v Útěchově 2022

Zveme Vás na lekce jógy, které budou probíhat v uzavřené skupině v prostorách mateřské školy od 27. října do 22. prosince 2022. V případě zájmu a pro více informací prosím kontaktujte lektorku Lucii Wrbovou, tel. 737 009 002, mail wrbova.lucie@seznam.cz.

Promítání filmu Svobodné děti

Zveme Vás na benefiční promítání filmu Svobodné děti, které se uskuteční ve čtvrtek 13. října od 16:00 hod. v Mateřské škole v Útěchově. Vstupné dobrovolné. Více informací naleznete na stránce události: www.facebook.com/events/1132977833970063/?ref=newsfeed.

Kam dál?

VOLNÝ ČAS